The complete makeover (NL)

19 comments
Nederlands, Oman

[blogpost voor Grinta!, het magazine voor de actieve fietser]

Het was reeds in Bulgarije dat de eerste symptomen opdoken. In Turkije werd het alleen maar erger. En in Georgië protesteerde mijn ganse immuunsysteem…

Stinkende uitlaatgassen, voorbijrazende snelheidsduivels en onnodig brede wegen, maakten niet enkel mijn foto’s minder mooi maar ook mijn gelaatsuitdrukking.
Het waren de boosdoeners om mijn asfaltallergie te laten manifesteren.

Een allergie die behandeld moest worden, zoveel was duidelijk. Vooraleer een ganse apotheek aan te schaffen, probeerde ik een andere omgeving uit. Mijn fiets en ik zochten wandelpaden in Tusheti, een berggebied in Noordoost Georgië. Alleen een minimum aan bagage kwam achterop, de rest liet ik achter in Tbilisi, Georgië’s hoofdstad.

Na zeven dagen gewone wegen voor wandelpaden te ruilen, me temidden van al het natuurschoon te begeven en enkel in de file te staan voor een kudde schapen, was er van allergie geen sprake meer.
Het was duidelijk, ik wou mijn reis al bikepackend verderzetten. Bike… wat? Bikepacking, (offroad) fietsen met enkel een minimum aan bagage.

Kon dat wel? Kon ik het met minder bagage doen? En kon ik een nieuwe, lichtere fiets aanschaffen waar bredere banden op passen? Voor dat laatste had ik niet enkel geen budget maar ook een protesterend geweten. ‘Je hebt reeds een degelijke fiets Trien, je gaat toch niet consumeren om te consumeren?’ sprak de engel op mijn rechterschouder. En de duivel aan de andere kant voegde eraan toe: ‘maar je moet wel nog 18 maanden fietsen, je dagdagelijks geluk is toch ook van belang?’.

Mijn goede vriend Koen ging op zoek naar een betaalbaar exemplaar dat hiervoor in aanmerking kwam. PDG bikestore in Evergem (Drongen) had zo een staan. Patrick, de eigenaar, liet me weten dat ik de fiets tot in Taiwan mocht gebruiken. ‘Graag gedaan Trien, ik help graag mensen!’ klonk het.
Nee, mijn trommelvlies was niet gesprongen door het vele getromp van voorbijrazende automobilisten. Ik hoorde het goed… onvergetelijke woorden waarop slechts één antwoord past: ‘Duizend maal dank Patrick!’.

De zoektocht naar de geschikte uitrusting voor mijn bikepackingavontuur kon beginnen. Lezen van reviews en online bestellingen namen dagen in beslag. Zo raakte ik geïnteresseerd in de oerdegelijke, op maat gemaakte framebags van Rogue Panda Designs. Nick, de eigenaar en fervent fietser, liet me weten dat hij mijn project wou steunen. Een nagelnieuwe framebag kwam gratis mijn richting uit. ‘Waw, merci Nick!’

Vier maand later stond al dat moois te blinken in Muscat, Omans hoofdstad. Klaar om de vele Omaanse offroad te verkennen. Een FxM, Pedal Harder-pet zat er bij als extraatje.

En die allergie? Tja, die is verleden tijd!

Meer info over mijn fiets, setup en helpende handen vind je hier. Mijn uitgepuurde paklijst hier.
Heb je vragen, aarzel niet me te contacteren. Eens online, beantwoord ik ze graag.

19 thoughts on “The complete makeover (NL)”

 1. Pingback: Offroad Oman (NL) | trien trapt

 2. Lieve says:

  🍀 en k s morgens maar denkn ‘wat doe k aan’, zoooo banaal als k je berichtn lees maar sjiek! hopelyk is die panda fyn gezelschap 😉
  xx

  Liked by 1 person

  • 😂 ja, dat luxeprobleem heb ik niet. Ook niet op etensvlak. Voelt goed hoor dat downsizen! Het proberen waard. De panda is fantastisch! X

   Like

 3. annzab@aol.com says:

  Danke nichtje voor de lieve woorden en mij te erkennen!! Graag gedaan hoor, stay safe en keep enjoying your adventure!!❤️😘Ann

  Sent from my iPhone

  >

  Liked by 1 person

  • 😊👍🏼Bedankt Balder Barbaar. Leuk te lezen dat je uitkijkt naar verhalen. Ze zullen vermoedelijk wat dezelfde zijn, want ik zocht al zoveel mogelijk dirt road op. Met dat verschil dat ik nu meer lekke banden rij (minder goede bandkwaliteit) en het pakken aangenamer fietsen is met die brede, 29″ banden.

   Liked by 1 person

 4. Mie says:

  Zo te zien Trien is nu je immuunsysteem op peil, blij daarvoor. Dank je wel Koen, Patrick en Nick om Trien zo in de watten te leggen. Fantastisch!

  Liked by 1 person

 5. Inge Dubois says:

  Geweldig! Geeft ook voor jou opnieuw een frisse wind en nieuwe dynamiek! Go girl!

  Liked by 1 person

 6. Wauw Trien, doet deugd te horen dat er zoveel goeie mensen je een handje hebben geholpen !! Veel plezier met de nieuwe fiets 🙂 🙂

  Liked by 1 person

  • Ja Sofie, onbegrijpelijk hé! Ik voel me zo verwend met al die lieve mensen rondom me! Bedankt voor je berichtje 😘😘

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s