Stille Nacht (NL)

8 comments
India, Nederlands

4 uur 36
Ik lig in mijn tent, in de jungle, in Nepal.
Ik hou van junglegeluiden, van geluiden die ik niet kan plaatsen. Geluiden waarbij ik denk: ben jij een vogel of insect?

Ik lig in mijn tent, in de jungle, in Nepal.
Op de achtergrond voorbijrijdend verkeer, rammelende trucks, een trein?, getoeter, een continu gegrom. Op de voorgrond een met ontploffingsgevaar dreigende blaas, een muggenbeet op de pols die schreeuwt om aandacht, en vogelgezang onderdrukt door ‘wegen en verkeer’. Uit de lucht vallen dikke druppels condens met een grote plof op het tentzeil.

Ik lig in mijn tent, in de jungle, in Nepal.
Alles voelt klam. Mijn slaapzak, mijn mat, mijn vingers die uitglijden over het scherm van mijn gsm waarop ik nu typ.

Ik lig in mijn tent, in de jungle in Nepal en denk…
Denk aan ‘Chasing Ice’ de documentaire die ik gisterenavond bekeken heb in mijn tent (jawel, première ;)). Ik wou me isoleren van alle geluid rondom, alle geluid dat me dag in dag uit een beetje gek maakt.
Ik was op zoek naar rust, naar stilte.
Ik vond stilte, geen rust.
Ik word onrustig te weten dat de ijskap zoveel sneller smelt dan we eigenlijk beseffen of willen, dat we er werkelijk middenin zitten, middenin die klimaatsverandering. Ik word onrustig te weten dat België wereldwijd de top tien haalt als grote vervuiler, dat de overheid niet het goede voorbeeld geeft.
Ik word stil wanneer ik terugdenk aan Lhamo. Lhamo betekent ‘engel’. Ze is haar naam waardig. Ze woont hoog in de bergen in Himachal Pradesh, India. Ze zet zich al vijf jaar 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 in voor ‘The Girls Hostel’. Een initiatief van haar vader waardoor jonge meisjes uit afgelegen gebieden in de Himalaya toch de kans krijgen te studeren. The Girls Hostel zal verdwijnen als er geen fondsen binnenkomen om het pand waarin ze nu verblijven te kopen. Lees het volledige verhaal hier.

Ik lig in mijn tent, in de jungle in Nepal en denk…
Wat kan ik doen? Hoe kan ik helpen?

Het is die tijd van het jaar waarin we ons een beetje meer verbonden voelen met elkaar. Die periode waarin we beseffen dat we het goed hebben of zelfs beter en dat niet alles en iedereen dat kan zeggen. Die periode waarin niet enkel kerstmannen en Jingle Bells je om de oren vliegen maar ook goede doelen.

Ja, ik trap nog steeds voor het goede doel, richting Taiwan, richting €30.000 en verder naar meer.
‘Meer’ in de zin van Bader uit Oman helpen en ook Lhamo uit India.

Ik lig in mijn tent, in de jungle in Nepal en denk…
Ik heb duizenden foto’s, misschien zit er wel eentje tussen voor een postkaart.
Dus…
Wil je iemand verrassen met een kaart? Wil je jezelf er een cadeau doen? Wil je het ezelsoor in jouw boek vervangen door een beetje Oman, Kirgistan of India? Dat kan!

Ik bied 3 kaarten aan voor €15.

Postkaart 1 – Eat this! – Oman

Postkaart 2 – Geringd! – Kirgizië

Postkaart 3 – Ik moest kloppen want de bel doet het niet – India

Hoe kan je dit postkaartenpakket bestellen?
Mail Jouw naam, familienaam en adresgegevensnaar trientrapt@gmail.com
Schrijf €15 over via onderstaande betaalknop en noteer onder de vraag ‘Do you want to leave me a note?’ ‘Postkaart’. Alhoewel er wordt vermeld op de PayPal-pagina ‘Purpose: trien trapt fundraising’ gaat het geld naar The Girls Hostel in Kaza dit dankzij de eerder vernoemde vermelding ‘Postkaart’.
Enkel overschrijvingen met mail (en omgekeerd) kunnen verwerkt worden.
Donate Button

Belangrijke info
– De actie loopt tot en met 7 januari 2018
– De bijdrage is niet fiscaal aftrekbaar
– De winst gaat integraal naar The Girls Hostel in Kaza, India
– Er is geen garantie dat de Nepalese post correct werkt m.a.w. dat jouw bestelde kaart aankomt. Ik zal echter van elke omslag mét postzegel een foto maken als bewijs dat de kaart op de post gaat
– Geduld is een mooie deugd. Nepal is veraf en een kaart heeft geen vleugels. Ze kan al gauw 1 à 2 maand onderweg zijn
– Indien je op 1 april 2018 nog niets ontvangen hebt, mail me en ik mail je als bewijsmateriaal de foto van de omslag door
– Ik ga op zoek naar goede printkwaliteit voor de foto. Nepal is België niet, dus duim met me mee om treffelijk resultaat te vinden. Merci!

Tot slot nog dit
Acties als deze, bloggen, een kapotte lens, … kosten geld.
Wil je me helpen door wat electriciteit, beeld of een bed voor de (blog)nacht te schenken dan wordt dat g.i.g.a.n.t.i.s.c.h. geapprecieerd. Alle info om me persoonlijk te steunen, vind je hier.

Alvast fijn feesten!
Geniet van vogelgezang of insectenbeet, van liefde en warmte van de mensen rondom je.
Graag tot in 2018!

Liefs,
Trien x

8 thoughts on “Stille Nacht (NL)”

 1. Helga says:

  Hopelijk doen de postdiensten daar hun werk. Ik verstuurde in Nepal ooit een postkaart die pas 6 maanden later aankwam.

  Liked by 1 person

 2. Ik dacht net hetzelfde als Ina! Ik dacht ook dat er een aapje aan je tent zat. 🙂 Maar één aapje IN haar tent is al genoeg he. Hihi. Prachtige foto(‘s) en heel mooie post trouwens. Je blijft je maar inzetten voor het goede doel. Moeder Theresa is er niets tegen. Ik ben dan ook heel erg fier op je. xx

  Liked by 1 person

  • 😂 🙉 dat heb ik nog niet voor gehad. Zou ik wel leuk vinden. Alhoewel ook al met n agressieve aap kennis gemaakt, dat was iets minder 😉
   Merci Tiny’tje! 😘

   Like

 3. Door de foto dacht ik dat er een aapje aan jouw tent zat… De jungle …en ik me jouw maar in beelden tussen die besneeuwde himalayatoppen! Ik duim voor een goeie copyshop! 🙂 xxx

  Liked by 1 person

 4. Malcolm Charlton says:

  Not a man outside crawling around. Just a bird or insect. Big noise is a big insect.
  It can crawl into the tent. Make a fire surround your tent. Even bears will stay away..

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s