Anatolië voor dummies

17 comments
Nederlands, Turkey

De meiden hadden op mijn vraag het boek ‘Turks voor dummies’ naar Istanbul meegebracht. Wetende dat ik hier zeker twee maanden zou spenderen, vond ik het een noodzaak met de lokale bevolking te kunnen praten en Turks te leren.

Ik dacht op de bioboerderij voldoende tijd te vinden. Helaas … ik zat liever vijf minuten langer aan tafel zodat ik vijf minuten meer kon eten dan me vol te proppen met Turkse woorden en grammatica. Mijn Turks is mager gebleven in tegenstelling tot mezelf. Ik hield het bij dat wat ik tijdens het fietsen leerde, de basics, voldoende om niet om te komen van de honger.

Alhoewel … honger had ik. Grote honger. Na fietsen langs de kust, wou ik nu proeven van het binnenland en smaken wat centraal-Anatolië me te bieden had. Heel wat UNESCO-werelderfgoed zou ik voorgeschoteld krijgen. Namen als Pamukkale, Tuz Gölü, Cappadocië en Nemrut werden dagelijkse kost.

Onder de noemer ‘Anatolië voor dummies’, laat ik de beelden spreken…


Ik heb in Turkije ontelbaar veel lieve en gastvrije mensen ontmoet. Een deeltje daarvan vinden jullie terug op de ‘friends of the road’-pagina.

In een notedop mijn avontuur op het zoutmeer via dit filmpje.

17 thoughts on “Anatolië voor dummies”

 1. Prachtige fotoreeks en dat filmpje op de zoutvlakte, amai wat een harde tante ben jij Trien, ongelofelijk !!! Veel fietsplezier nog verder en we duimen op zon en af en toe wat water he 😉 xx

  Liked by 2 people

  • Water valt nu en dan met liters uit de lucht, dus als ik mijn drinkbus openhoud, komt dat goed. Dank je wel Sofie, de groetjes aan de familie. Liefs, Trien xxx

   Like

 2. Zo’n mooie foto’s weer 🙂 En heerlijk de vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen in Turkije! Altijd weer een plezier om je blogpost te lezen, zo mooi beschreven!

  Liked by 1 person

  • Bedankt Jeroen, leuk dat ik er jouw mailbox mee mag vullen 🙂 Turkije is een echte aanrader, ook voor trailruns en mtb-tochtjes, hint hint 😉

   Like

  • Hoi Eline en Jürgen, tja, Turkije stond al lang op mijn (fiets)lijstje dus wou er werk van maken om er wat fietsuren te spenderen. Een prachtig land met prachtige mensen.

   Like

 3. Anonymous says:

  Elke keer opnieuw ben ik een blij mens als je iets post 🙂 Omdat ik dan weet dat je nog rondloopt(fietst) en natuurlijk omdat het steeds weer leuke fotos en comments zijn… hoedje af….Ik heb er puur dorst van gekregen 😉 Y

  Liked by 2 people

 4. Je fotoreeks Anatolië voor dummies laat duidelijk zien dat je niet moet onderdoen voor beroepsfotografen. Echt een prachtige fotoreportage.
  Ook je videootje vind ik super.

  Liked by 1 person

 5. Edith en Roland Spee says:

  Wij genieten comfortabel mee van jouw prachtige foto’s en comments,Trien! Onvergetelijke dingen maak jij mee! Take care, liefs! Edith & Roland

  Liked by 2 people

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s